Volledig scherm
Theo Weterings © Gemeente Haarlemmermeer

30 tot 40 dagen geen alcohol: burgemeester en wethouder van Tilburg doen mee aan campagne IkPas

TILBURG – Nu carnaval achter de rug is gaat de landelijke campagne IkPas van start. Doel: dertig of veertig dagen geen alcohol drinken. De burgemeester en wethouder van Tilburg doen mee.

Het doel van IkPas is om mensen er zich bewust van te maken hoeveel alcohol er gemiddeld eigenlijk gedronken wordt. Lokale ambassadeurs in de regio van GGD Hart voor Brabants zetten zich in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen aan de actie. Zij zijn het gezicht van de campagne.

Naast de burgemeester en wethouder van Tilburg doen ook het wijkteam in de gemeente Loon op Zand, Gezondheidscentrum Noord in Den Bosch en zanger Thom Craane uit Kaatsheuvel mee.

Zelf kiezen

Mensen kunnen zelf kiezen of ze dertig of veertig dagen meedoen. De veertigdagenrace start vandaag, mensen die voor dertig dagen zonder alcohol kiezen, beginnen op 1 maart.  Ruim 6000 mensen hebben zich al ingeschreven, waarvan er zo’n 3100 vandaag starten.

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.