A58 vrijgegeven na ongeluk waarbij Eindhovenaar (60) om het leven kwam

VideoMOERGESTEL – Bij een ongeluk tussen twee auto's op de A58 bij Moergestel zijn maandagmorgen rond 05.00 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. De mogelijke oorzaak van het ongeval zijn enkele grote stenen die op de rijbaan liggen. De weg was de hele ochtend dicht, maar werd rond 11.00 uur weer vrijgegeven.

Het dodelijke slachtoffer is een 60-jarige man uit Eindhoven. De zwaargewonde is een 55-jarige man en is ook afkomstig uit Eindhoven. 

De stenen zijn vermoedelijk van een voertuig gevallen. De politie doet uitgebreid onderzoek en heeft via social media de bestuurder die de stenen verloren heeft opgeroepen zich te melden. 

Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A58 bij Moergestel © Toby de Kort

Hulpdiensten

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Behalve de ambulance, brandweer en politie, is ook een traumahelikopter opgeroepen. 

Wegafsluiting

De A58 van Eindhoven richting Tilburg was tussen knooppunt Batadorp en Moergestel dicht tot 11.00 uur. Daarna werd de weg gefaseerd vrijgegeven. In de tegengestelde richting (naar Eindhoven) stond maandagochtend ook een lange file. 

Sluipverkeer

In de omliggende dorpen koos het autoverkeer zijn eigen routes. Zo was het maandagochtend aanschuiven in Moergestel. (zie foto onder)

Volledig scherm
Sluipverkeer in Moergestel © Tom van de Wouw
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A58 bij Moergestel © Toby de Kort
Volledig scherm
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. © Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.