Volledig scherm
© pixabay.com

Acht ‘patiënten’ van Tilburgse neparts willen spreken

BREDA/TILBURG - Acht slachtoffers van de Tilburgse neparts willen gebruikmaken van hun spreekrecht in de rechtszaak tegen de 46-jarige man. Dat liet officier van justitie Janne Kerkhofs donderdag weten in de rechtbank in Breda, waar de man in een tussentijdse zitting moest verschijnen.

De Tilburger deed zich zes jaar lang voor als arts. In die hoedanigheid strikte hij twaalf vrouwen, bij wie hij vaginaal onderzoek mocht doen. Volgens het Openbaar Ministerie maakte hij zich schuldig aan elf verkrachtingen en één aanranding in de periode tussen 2008 en 2014.

De man heeft de feiten grotendeels al bekend en gezegd dat hij niemand kwaad wilde doen. Hij haalde vrouwen over om onder meer mee te doen aan baarmoederonderzoek. Met behulp van een eendenbek en wattenstaafjes deed hij het neponderzoek bij hem thuis.

De 46-jarige Tilburger werd 15 maart dit jaar opgepakt, nadat verschillende vrouwen aangifte deden. De man is inmiddels onder voorwaarden, waaronder een enkelband, vrijgelaten. De zaak wordt als het goed is 6 februari inhoudelijk behandeld. Dan zullen de slachtoffers spreken en klinkt een strafeis.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.