Agressief schoonmaakmiddel bij ongeluk carnaval Tilburg: man met brandwonden opgenomen

UPDATETILBURG – Een agressief schoonmaakmiddel heeft waarschijnlijk een medewerker van een horecazaak in Tilburg maandagavond verwond. Het slachtoffer moest naar een brandwondencentrum. Een tweede medewerker mocht na behandeling in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg naar huis. 

Naar nu blijkt is de oorzaak vermoedelijk een valpartij tijdens het schoonmaken. De betreffende man heeft een bijtende stof over zich heen gekregen en is voor verdere behandeling naar een brandwondencentrum verwezen. De andere patiënt was omstander en kon na behandeling naar huis.

In eerste instantie werd gesproken van carnavalsvierders, maar achteraf bleken het medewerkers in carnavalskleding te zijn.

De slachtoffers werden eerst naar de huisartsenpost aan de Lage Witsiebaan gebracht. Daar waren inmiddels vijf ambulances en drie brandweerauto's gearriveerd.

De medewerkers hebben zich in de huisartsenpost van hun besmette kleding moeten ontdoen, ook werden hun haren uitgespoeld.

Vervolgens zijn ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Ambulancepersoneel verzamelt zich voor de huisartsenpost. © Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburger bouwt Noordhoekse kerk tot in kleinste detail na. 'In ieder geval volgend jaar nog niet af'
    PREMIUM

    Tilburger bouwt Noordhoek­se kerk tot in kleinste detail na. 'In ieder geval volgend jaar nog niet af'

    TILBURG - In de knutselkamer van Tilburger Patrick van der Blij (49), tussen de verfpotjes en gereedschap, prijkt een waar kunstwerk. In aanbouw, al zeven jaar lang. Het is een schaalmodel van de in 1975 gesloopte Noordhoekse kerk, waar vandaag (22 augustus) exact 118 jaar geleden Marietje Kessels werd vermoord. Van der Blij probeert hem tot in de kleinste details te reconstrueren.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.