Volledig scherm
Gerrit Poels

Alsnog ondersteuning werk Gerrit Poels

TILBURG - De stichting Broodnodig van de Tilburgse 'broodpater' Gerrit Poels krijgt van de gemeente 7500 euro voor onder andere overhead en vervoer.

Ook komt er een toetsing van enkele gezinnen in acute nood. Zij kunnen eventueel steun krijgen uit het gemeentelijk ondersteuningsfonds.

Dit is de uitkomst van een speciale interventie van wethouder Auke Blauwbroek (PvdA) naar aanleiding van een commissievergadering sociale stijging over Gerrits keukentafel. Dat werd maandagavond bekend gemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.