Volledig scherm
André van den Boogaart © Nol Havens

André van den Boogaart gaat het opnieuw proberen

TILBURG - André van den Boogaart, zanger, gitarist en liedjesschrijver, zag het vorig jaar niet meer zitten. Het lukte niet meer met zijn nieuwe nummers, Bradley’s Circus, de band waarin hij gitarist was, lag op zijn gat en André dacht serieus aan stoppen. Maar wat dan? „Ik kan niets anders, werken voor een baas is niets voor mij”, wist Van den Boogaart.

Dus gaat André gaat het toch nog eens keer proberen. Vrijdag presenteerde Van den Boogaart op een heuse persconferentie zijn nieuwe band: De Tornado’s. Met bassist Joris Verbogt, ook bassist van Bradley’s Circus, gitarist Jan van Bijnen, drummer Yori Olijslagers en multi-instrumentalist Joost Verbraak gaat Van den Boogaart een nieuwe plaat maken en optreden.

Nieuw album
Er komt een nieuw album - zijn derde - Op de terugweg van nergens dat overigens nog wel opgenomen moet worden. Het geld daarvoor, ruim zesduizend euro, zal er moeten komen via crowdfunding. De titelsong is al klaar en zal deze maand nog als single worden uitgebracht. Het moet nu toch eindelijk eens een keer gaan lukken voor de in het Brabants zingende blues- en rockmuzikant.
Op zijn nieuwe album zal wat meer ruimte zijn voor vrolijkheid. „Op het eerste album was ik een soort psychiater van mezelf en op het tweede moesten mijn frustraties eruit”, zei Van den Boogaart. „Maar ik ben ook wel een vrolijke jongen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.