Volledig scherm
Een agent met getrokken pistool. © ANP

Arrestaties met getrokken pistolen in Tilburg, verdachten hadden wapen bij zich

TILBURG – Politieagenten moesten vrijdagavond in Tilburg hun dienstwapen trekken nadat ze tijdens een verkeerscontrole een vuurwapen aantroffen in een auto. De twee verdachten die in de auto zaten, een 28-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden opgepakt.

De politie zag rond tien uur een auto over de Baden Powellaan in Tilburg rijden. Uit een kentekencontrole kwam naar voren dat de auto niet verzekerd was. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken.

Handboeien

Tijdens de controle zag een agent in de auto een vuurwapen liggen. Hierop trokken de agenten hun vuurwapen en werd er een zogenoemde ‘uitpraatprocedure’ gestart. 

Beide verdachten werden vervolgens in de handboeien gezet en naar het politiebureau gebracht. Het vuurwapen en de auto zijn in beslag genomen.

Geen rijbewijs

De 39-jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij krijgt, naast het onderzoek na de vondst van het wapen, een proces-verbaal voor zowel het onverzekerd rijden als het rijden zonder rijbewijs.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.