Volledig scherm
Er is niet veel over van de stadsbus. © Jack Brekelmans/Persburo-BMS

Arriva doet aangifte van diefstal en brandstichting Tilburgse stadsbus

UPDATETILBURG -  Vervoersbedrijf Arriva heeft maandag aangifte gedaan van diefstal en brandstichting van de stadsbus die in de nacht van zondag op maandag brandend op een parkeerplaats aan de Leijweg in Tilburg werd gevonden.  

Het bedrijf wacht nog op het onderzoeksrapport van de politie, zegt een woordvoerster. Daaruit blijkt zeer waarschijnlijk dat de bus eerder in de nacht gestolen werd bij de remise aan de Fatimastraat. 

De politie deed maandagmorgen een getuigenoproep. De Arriva-bussen staan 's nachts op de remise aan de Fatimastraat. Zondag is er geen dienst gedraaid met de betreffende bus.  

Een beveiliger van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis meldde de brand. De stadsbus stond op een vreemde plaats, omdat deze plek helemaal niet op een busroute van Arriva ligt. De brandweer kwam met verschillende brandweerwagens ter plekke om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de bus volledig uitbrandde. 

Het is niet de eerste keer dat Arriva getroffen wordt door brandstichtingen. Zo brandden er in augustus vijf stadsbussen uit aan de Fatimastraat. Ook brak er later die maand brand uit in een kantoorunit op het terrein van Arriva. In alle gevallen was er sprake van opzet.  Of er verbanden tussen de verschillende incidenten zijn? ,,Daarover gaan we niet speculeren", aldus de woordvoerster.

Het karkas van de uitgebrande stadsbus aan de Leijweg wordt volgens haar zo snel mogelijk door een bergingsbedrijf weggehaald.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.