Volledig scherm
© DG

Asbest gevonden bij restaurant Boerderij Denissen in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Op de bovenverdieping van Boerderij Denissen in Berkel-Enschot is asbest aangetroffen. Dat maakte de gemeente Tilburg vrijdag bekend. De begane gerond waar het restaurant gevestigd is, is niet aangetast, zo blijkt uit onderzoek.

Het asbest is voornamelijk aangetroffen in de opslagruimte, maar deels ook in de eetzaal op de bovenverdieping. De GGD en het asbest-onderzoeksbureau geven aan dat de gezondheidsrisico’s van het asbest verwaarloosbaar zijn. Het pand is eigendom van de gemeente en wordt via de Vereniging Vrienden van Boerderij Denissen verhuurd aan een horeca-exploitant.

Ontdekking
Een medewerker van de gemeente trof het asbest aan op 22 december vorig jaar. Een dag later werd bij het restaurant onderzoek gedaan. Een daaropvolgend laboratoriumonderzoek bevestigde dat er sprake was van asbesthoudend materiaal. Daarop werd de bovenetage direct afgesloten en werd een uitgebreider onderzoek gestart. Boerderij Denissen was tijdens de kerstperiode gesloten vanwege de feestdagen.

Oorzaak
Als gevolg van werkzaamheden aan het rieten dak in 2009 is het asbesthoudende dakbeschot op enkele plaatsen beschadigd. Daardoor kwam er asbest op de eerste verdieping.

Sanering
Inmiddels is een plan van aanpak voor de sanering in de maak. Het is duidelijk dat het hele rieten dak moet worden vervangen. De werkzaamheden starten op korte termijn. De eerste verdieping van de horecagelegenheid blijft afgesloten totdat de sanering is voltooid. Het restaurant beneden is gewoon geopend.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.