Volledig scherm
De politie heeft de straat afgezet. © Erik van Hest/BD

Auto in Tilburg beschoten; 6 verdachten aangehouden (video)

* UPDATE ZATERDAG 15.20 UUR * TILBURG - In de Rob van Spaendonckstraat in Tilburg heeft vrijdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Er zou één auto beschoten zijn met daarin 3 personen. De zesde verdachte die eerder voortvluchtig was, is inmiddels ook aangehouden.

2 mannen (20 en 25 jaar) hebben zich zelf gemeld bij de politie en zijn daarna aangehouden. Het is nog onduidelijk wat hun rol is bij het incident. Een gewonde man (25) die in een woning in de Rob van Spaendockstraat lag, wordt ook gezien als verdachte. De politie heeft rond 15.15 uur nog een vierde en rond 18.20 uur een vijfde verdachte (32) aangehouden in de wijk Korvel. De betrokkenen komen allemaal uit Tilburg. De politie doet nog onderzoek naar het vuurwapen dat gebruikt is.

In de Johannes van Zantenstraat zijn omstreeks 16.30 uur kogelhulzen aangetroffen. De beschoten auto, waarin de drie personen zaten, staat in die straat geparkeerd. De auto is zwaar beschadigd, er zitten kogelgaten in de voorruit. De technische recherche doet sporenonderzoek bij het voertuig.

Bekijk hieronder ook de beelden van het politieonderzoek.

Niet in levensgevaar
Één persoon raakte bij de schietpartij gewond. Hij lag in een woning in de Rob van Spaendonckstraat en is niet in levensgevaar. Hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie vond hem nadat ze een melding kregen dat er mensen met wapens in de straat zouden lopen. De politie heeft het vermoeden dat er een verband is tussen de kogelhulzen die gevonden werden op de Johannes van Zantenstraat en de schietpartij op de Rob van Spaendonckstraat.

Voortvluchtig
De politie is vrijdag nog druk op zoek geweest naar de voortvluchtige man; een signalement heeft de politie nog niet, wel kunnen ze bevestigen dat ze op zoek zijn naar een blanke man. Ter ondersteuning van de politie ter plaatse, werd ook een politiehelikopter opgeroepen die vanuit de lucht op zoek was naar de verdachte. De helikopter is tijdelijk gestopt met vliegen, omdat de brandstof van het voertuig op is. Er waren zwaarbewapende arrestatieteams van de politie aanwezig, die rond 17.30 uur het gebied hebben verlaten.

Drugsgerelateerd
De schietpartij is vermoedelijk drugsgerelateerd. Over eventuele motieven laat de politie nog niets los. Zowel de Rob van Spaendonckstraat als de nabij gelegen Henri Verbunstraat werden afgezet door de politie. Het incident trok veel bekijks.

Volledig scherm
De schietpartij trekt in de wijk veel bekijks in Tilburg. © Erik van Hest/BD
Volledig scherm
Op de kruising met het Rooseveltplein in Tilburg is de straat niet meer toegankelijk. © Erik van Hest/BD
Volledig scherm
De straat is afgesloten en het incident in Tilburg trekt veel bekijks. © Kas van Iersel
Volledig scherm
De politiehelikopter cirkelt rond boven de wijk in Tilburg. © Kas van Iersel
Volledig scherm
De schietpartij vond plaats aan de Rob van Spaendonckstraat in Tilburg. © Jack Brekelmans / Persburo-BMS
Volledig scherm
Het arrestatieteam is gearriveerd in Tilburg. © Jack Brekelmans / Persburo-BMS

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.