Volledig scherm
De auto en lantaarnpaal raakten flink beschadigd. © Jack Brekelmans

Automobilist slaat op de vlucht na botsing op lantaarnpaal

TILBURG - Een auto is vrijdagnacht op een lantaarnpaal gereden op de Kwaadeindstraat in Tilburg. Van een bestuurder ontbrak ieder spoor.

Rond 01.00 uur reed de auto met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal in een bocht van de Kwaadeindstraat. De auto liep grote schade op aan de voorkant. Ook de lantaarnpaal was flink beschadigd en werd tegen de vlakte gereden.

Toen de hulpdiensten bij de plaats van het ongeluk aankwamen, was er geen spoor te bekennen van een automobilist. 

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

  1. Geschiedenis
    PREMIUM

    Geschiede­nis

    U weet het natuurlijk wel, en u hebt de olijven dus al in huis gehaald, maar voor die enkele cultuurbarbaar die het niet standaard op de mentale evenementenkalender heeft staan: vandaag vieren we de stichtingsdag van Rome. Op 21 april, in 753 voor Christus, werden daar de eerste piketpaaltjes de grond in geslagen. U kent het verhaal: de tweeling Romulus en Remus, op dubieuze wijze verwekt door oorlogsgod Mars, werd in een mandje op de Tiber gezet, spoelde aan, werd opgevoed door een wolvin en zette zich neder in een nederzetting. Zo ging dat vroeger. En toen de vraag kwam naar wie de stad vernoemd moest worden, maakte Romulus zijn broer van kant. Einde discussie. Het werd Rome.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.