Volledig scherm
Directeur Yvonne Udo promoot de samenwerking op ludieke wijze door heen en weer te pendelen tussen de 2 scholen op een fiets. © OBS Yore

Basisscholen en kinderopvang in Tilburgse wijk Loven vanaf 2018 samen één kindercampus

TILBURG - In de Tilburgse wijk Loven wordt door de Eerste Jan Ligthartschool, OBS Yore, Anak Anak en peuterspeelzaal Willebrord gewerkt aan de voorbereidingen voor vernieuwend onderwijs in de toekomstige Kindercampus met de naam: Be-Loven.

Momenteel staan er vier scholen op ongeveer één vierkante kilometer. In de wijk Loven loopt het aantal leerlingen terug en daarom besloten OBS Yore, de Eerste Jan Ligthartschool, Sterrekinderopvang Anak Anak en peuterspeelzaal Willebrord om per 1 augustus 2017 te gaan samenwerken in een nieuwe Kindercampus.

De gebouwen van Yore en Anak Anak zullen verbouwd en aangepast worden om er een school van te maken met ruimte voor alle kinderen. Het Willebrordplein wordt de verbindende schakel tussen de gebouwen en krijgt daarmee ook een centrale functie in de wijk. De planning is om in januari 2018 de gebouwen te betrekken. Directeur van beide basisscholen, Yvonne Udo, promoot de samenwerking op ludieke wijze door heen en weer te pendelen tussen de twee scholen op een fiets en in een jas met de logo’s van alle partijen.

De basisscholen tellen momenteel samen zo’n 235 leerlingen. Na aanpassing van de huisvesting zal er in de Kindercampus plaats zijn voor 350 kinderen in het onderwijs, 65 kinderen van 0-4 (kinderdagverblijf en peuterspeelzaal) en 70 kinderen in de buitenschoolse opvang.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.