Volledig scherm
Afgelopen zomer walste Piet Bakkeren op zijn 3,5 ton wals het asfalt van het Bels Lijntje ter hoogte van de Zwartvenseweg. © Hein Eikenaar/BD

Bels Lijntje: laatste stuk verbreding in voorjaar 2019

TILBURG - In het voorjaar van 2019 wordt ook het laatste stuk van fietspad Bels Lijntje verbreed: van de Bredaseweg tot aan het viaduct over de A58 bij De Blaak. 

Dat gebeurt aansluitend op de werkzaamheden van Tennet die onlangs begonnen. Het fietspad tussen Bredaseweg en De Blaak is tot medio december afgesloten voor de aanleg van een 150 kilovoltleiding. Fietsers worden omgeleid. Hardloopevenement De Blaakrun kan komende zondag overigens gewoon gebruik maken van het Bels Lijntje.  

Voorjaar 2017 startte het eerste stuk - van De Blaak tot het Zandeind in Riel - van de 2,5 miljoen kostende verbreding van het fietspad van 2 naar 3,5 meter. Daarna volgde het gedeelte van de Reeshofdijk tot aan HC Tilburg aan de Bredaseweg. 

De verkeerskruising Zwartvenseweg, Bredaseweg met de oversteek naar het Bels Lijntje wordt nog aangepakt. Dit werk staat gepland voor 2021. 

Volledig scherm
Het eerste stuk van de verbreding in 2017: schep voor schep haalt een graafmachine het asfalt van het Bels Lijntje weg. © Hein Eikenaar/BD

Tilburg e.o.