Volledig scherm
Logo van het CDA. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Beslissen over het verkiezingsprogramma in Tilburg met CDA100

TILBURG – Het CDA in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot nodigt honderd Tilburgers uit om op 1 juli aanstaande mee te schrijven aan het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Dit alles onder de noemer ‘CDA100’. Het is een initiatief met het doel om zoveel mogelijk Tilburgers te betrekken bij de toekomst van hun gemeente. Tijdens de bijeenkomst brainstormen de deelnemers over de inhoud van het verkiezingsprogramma van de CDA.

En wie weet er nu beter wat er in Tilburg speelt dan honderd Tilburgers? Voor deelname aan de bijeenkomst hoef je geen lid van het CDA te zijn of op de partij te stemmen. Voor de Tweede Kamerverkiezingen werd er in Amsterdam een soortgelijk project gestart: CDA1000, met duizend CDA-leden.

Deelnemers van de CDA100 in Tilburg krijgen de kans om over twee thema’s naar keuze mee te denken en te beslissen. In twee gespreksrondes met maximaal tien deelnemers kunnen zij vervolgens gezamenlijk een concreet voorstel doen voor het verkiezingsprogramma. Aan het einde van de bijeenkomst stemmen de aanwezigen over al deze voorstellen. De vijf voorstellen met de meeste stemmen worden een-op-een overgenomen. Alle overige voorstellen neemt de programmacommissie mee bij het schrijven van de rest van het programma.

De CDA100 vindt op zaterdag 1 juli plaats in Wijkcentrum De Symfonie aan de Eilenbergstraat 250 in Tilburg. Aanmelden kan hier.

Tilburg e.o.