Volledig scherm
© Google Streetview

Bewoner Jan Wierhof Tilburg gearresteerd voor brandstichting; GGz-instelling mist nog 1 cliënt

*UPDATE 11.14 uur* TILBURG - GGz-instelling Jan Wierhof in Tilburg is nog één cliënt kwijt na de brand van maandagochtend. Het gaat om een 29-jarige bewoner van de gesloten afdeling. Dat meldt de politie.

De nog missende bewoner is een blanke man met een baard die verbaal agressief zou zijn. Hij is er op zijn blote voeten vandoor gegaan. De bewoner is mogelijk psychotisch. Meerdere mensen zijn momenteel op zoek naar de man. De politie adviseert de cliënt niet zelf aan te spreken, maar het alarmnummer te bellen.

In totaal 16 kamers werden ontruimd tijdens de brand. Hierna raakte de instelling de bewoner kwijt.

Aangestoken
De politie heeft na de brand een 27-jarige man uit Oosterhout en zijn 30-jarige vriendin aangehouden in de omgeving van de instelling. De brand onstond maandagochtend rond 08.30 uur in de slaapkamer van de 27-jarige verdachte en is volgens de politie opzettelijk aangestoken. De bewoner had na de brandstichting een stoel door de ruit gegooid en was er samen met zijn vriendin vandoor gegaan.

De brand was snel onder controle. Twee medewerkers van de instelling die mogelijk te veel rook hadden ingeademd, zijn ter plaatse door een verpleegkundige onderzocht.

Jan Wierhof is een van de locaties van GGz Breburg, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Midden- en West-Brabant. Voor de 14 cliënten van de gesloten afdeling waar de brand ontstond, wordt elders binnen de instelling tijdelijke opvang geregeld.

Volledig scherm
Vermoedelijk stichtte een 27-jarige bewoner van Jan Wierhof brand in zijn kamer. © Koen Wouters / Stuve fotografie

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.