Tilburger Piet (78) over stoeltjeslift in woonzorgcentrum: 'Jammer van het bochtje'

TILBURG - Vervelend, maar het is niet anders. Die stemming overheerst onder de oudere bewoners van woonzorgcentrum Kievitshorst, waar de beide liften dinsdagavond zijn uitgevallen.

Als noodverband werd de volgende dag al een stoeltjeslift op de trap gemonteerd. Wie van de begane naar zes hoog moet, dient wel elf keer over te stappen. ,,Jammer dat er geen bochtje in zit", stelt Piet Wijnen (78) dan ook vast.

Vrijdag komt er een ruimere en comfortabelere voorziening bij: een containerlift aan de buitenkant

Volledig scherm
Piet Wijnen (78) demonstreert de stoeltjeslift in woonzorgcentrum Kievitshorst. © Tom Tacken
Volledig scherm
Units van een containerlift liggen klaar om tegen de buitenkant van woonzorgcentrum Kievitshorst te worden geplaatst. © Tom Tacken
  1. Talkshow Notenkrakers over popmuziek in Tilburg en omgeving

    Talkshow Notenkrakers over popmuziek in Tilburg en omgeving

    TILBURG - Roadburn, Liefs uit Tilburg en een debat met politici over regionale popmuziek. De muzikale talkshow Notenkrakers staat donderdag 1 maart weer stil bij popmuziek in Tilburg en omgeving. Zes politieke partijen spreken zich tijdens het programma in Paradox uit over (regionale) popmuziek. Zijn er genoeg oefenstudio's, podia en festivals? Investeert de gemeente genoeg in popmuziek uit de regio of staart de stad zich blind op grote festivals die de stad op de kaart zetten? Politici van SP, CDA, PvdA, Voor Tilburg, LST en D66 gaan het debat aan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.