Volledig scherm
File van vrachtwagens bij Ons Koninsgoord vanwege gedeeltelijke wegblokkade door bewoner Hoolstraat Berkel Enschot © Rudolf Robben

Bewoners Hoolstraat in Berkel-Enschot blokkeren de weg: 'We zijn bouwverkeer beu'

BERKEL-ENSCHOT - Bewoners in de Hoolstraat in Berkel-Enschot hebben vanochtend tijdelijk de weg geblokkeerd. Ze zijn het bouwverkeer van en naar het nieuwe dorpshart Ons Koningsoord beu.

,,Er zijn met de gemeente afspraken gemaakt over aantallen en routes, maar vanochtend was het aantal vrachtwagens per dag al bereikt. Het was zo druk dat het leidde tot gevaarlijke situaties. Toen was de maat vol en heb ik mijn auto zo geparkeerd dat iedereen behalve vrachtwagens er langs kon", vertelt Marcel Hofland, bewoner van de Hoolstraat en namens de bewoners woordvoerder. 

Wel is afgesproken dat rond het middaguur weer enkele vrachtwagens er door mochten. Tot die tijd leidde dat tot een kleine file van zo'n tien vrachtwagens bij Ons Koningsoord.

De verkeerssituatie is al langer punt van overleg tussen bewoners, gemeente en projectontwikkelaar. Raadslid Hans Smolders (LST) heeft aangegeven een gesprek te willen met de wethouder en raadscommissie over de overlast van bouwverkeer in Berkel-Enschot.

Volledig scherm
De deels op de weg geparkeerde auto van de boze bewoner aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot. Door deze blokkade kon bouwverkeer niet passeren. © Rudolf Robben
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ChristenUnie na onrust in Eindhoven en Tilburg: 'Wij kiezen voor de roetveegpiet’

  Christen­Unie na onrust in Eindhoven en Tilburg: 'Wij kiezen voor de roetveeg­piet’

  EINDHOVEN/TILBURG - Als het aan ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers ligt, omarmt Nederland de roetveegpiet. ,,Die heeft alles in zich om de Piet van ons allemaal te worden’', schrijft de voorman van de kleinste coalitiepartij in de Tweede Kamer op Facebook. ,,Deze Piet is de triomf van de polder. Hij heeft z’n roetvegen te danken aan een traditioneel element van het Sinterklaas-verhaal: de schoorsteen.’'
 2. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
  VIDEO

  Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

  TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.