Volledig scherm
Kraanpop 2016. © Rudolf Robben

Bezoekers Kraanpop in Berkel-Enschot moeten nog even wennen aan nieuwe opzet

BERKEL-ENSCHOT - Na drie jaar hardstyle op zaterdagavond vond de organisatie van Kraanpop in Berkel-Enschot het tijd voor wat anders. De keuze viel op een avond met diverse muziekstijlen en optredens. Het publiek moest er duidelijk aan wennen.

Het was zaterdagavond minder druk dan andere jaren, maar dat hadden ze als organisatie ook wel verwacht, aldus Kraanpop-voorzitter Twan van den Brand. ,,We wilden zelf wel eens wat anders dan hardstyle. Op een ander feest zagen we de mannen van Feestcafé De Snor en wij vonden dat super. Nu is het afwachten wat onze bezoekers er van vinden.”

In de tent stonden een paar jongens bijeen. Eén van hen: ,,Ik ben al een paar jaar niet meer geweest vanwege dat hardstyle op zaterdag. Om bij te kletsen is dit nieuwe wel beter, maar voor een avondje feest heb ik liever de Band zonder Banaan of zo.” Ook andere bezoekers moesten wennen aan dit nieuwe concept, waardoor de feeststemming er pas laat in kwam. Dat bezoekers zelf mee mochten spelen en zingen met de optredens, hielp daar zeker aan.

Rustige familiedag
De zondag daarentegen was als vanouds druk. Daar programmeert de organisatie al enkele jaren Nederlandstalige artiesten. ,,We willen daar toch een soort van rustige, familiemiddag van maken”, aldus Van den Brand. Met ongeveer 1.000 bezoekers lijkt de organisatie in dat opzicht beter te slagen dan met het nieuwe concept op zaterdagavond. ,,Natuurlijk gaan we straks evalueren hoe het weekend verlopen is. En dan zal ook de opzet van het weekend besproken worden. En wie weet wat we dan volgend jaar doen”, besluit Van den Brand.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.