Volledig scherm
Werkzaamheden aan het Wilhelminakanaal in Tilburg. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Bezorgde bewoners Reeshof willen nulmeting rond Wilhelminakanaal Tilburg

TILBURG - In een brief aan de gemeenteraad dringen Reeshofbewoners erop aan dat er onafhankelijk advies komt over de risico's van de peilverlaging van het Wilhelminakanaal door de verbreding en verdieping van de watergang. Ze willen een nulmeting zodat eventuele schade goed is aan te tonen.

De brief is niet met naam en toenaam ondertekend. Volgens fractievoorzitter Frans van Aarle (Voor Tilburg) vinden de schrijvers het risico nog te groot. „Het zijn klokkenluiders met verstand van zaken die allemaal bij de overheid of semi-overheid werken.” Afhankelijk van hoe de discussie in de gemeenteraad verloopt, treden ze naar buiten.

Van Aarle doet naar aanleiding van de brief verschillende voorstellen aan de gemeenteraad. Deze worden maandag besproken in de gemeenteraad, dat dan ook besluit of er 6,6 miljoen euro apart wordt gezet voor als de kosten hoger uitvallen dan eerder geraamd. Een meerderheid van de Tilburgse politiek liet tijdens de voorbereidende raadscommissie al weten hiermee in te zullen stemmen.

Tilburg e.o.