Volledig scherm
Een mountainbiker in actie in Dorst, een van de parcoursen dichtbij Tilburg. © Ron Magielse / het fotoburo

Bezwaren genoeg, maar aanleg deel mtb-route bij Tilburg kan wel beginnen

TILBURG - De mountainbikers die vlassen op fietsen in Stadsbos013 kunnen de draad weer oppakken. Vlak na nieuwjaar kunnen ze beginnen aan de aanleg van een deel van het parcours in dat gebied. Ondanks in totaal 36 bezwaren en reacties die zijn ingediend tegen de aanlegvergunning. 

De gemeente verleende die in oktober. Een omstreden besluit, zo was toen al duidelijk.  

Een mini-graafmachine gaat de bovenste strooisellaag opzij schuiven in het bos op het meest zuidelijke deel van de route,  parallel aan de A58. Dit stuk is eigendom van TWM Gronden, dat eerder al medewerking toezegde. Voor dit parcoursdeel zijn geen specifieke bezwaren ingediend tegen de aanlegvergunning, en dan kan er 'op eigen risico' worden gestart zonder dat de hele bezwaarprocedure is doorlopen. 

Maar dan nog liggen er 36 bezwaren en reacties, meldt de gemeente.  Een bezwarencommissie gaat die analyseren op ontvankelijkheid, en schrijft waarschijnlijk voor eind januari een hoorzitting uit. De gemeente bekijkt intussen ook of ingediende verbetersuggesties en bezwaren alsnog verwerkt kunnen worden in het definitieve routeontwerp. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.