Volledig scherm
Een mountainbiker in actie in Dorst, een van de parcoursen dichtbij Tilburg. © Ron Magielse / het fotoburo

Bezwaren genoeg, maar aanleg deel mtb-route bij Tilburg kan wel beginnen

TILBURG - De mountainbikers die vlassen op fietsen in Stadsbos013 kunnen de draad weer oppakken. Vlak na nieuwjaar kunnen ze beginnen aan de aanleg van een deel van het parcours in dat gebied. Ondanks in totaal 36 bezwaren en reacties die zijn ingediend tegen de aanlegvergunning. 

De gemeente verleende die in oktober. Een omstreden besluit, zo was toen al duidelijk.  

Een mini-graafmachine gaat de bovenste strooisellaag opzij schuiven in het bos op het meest zuidelijke deel van de route,  parallel aan de A58. Dit stuk is eigendom van TWM Gronden, dat eerder al medewerking toezegde. Voor dit parcoursdeel zijn geen specifieke bezwaren ingediend tegen de aanlegvergunning, en dan kan er 'op eigen risico' worden gestart zonder dat de hele bezwaarprocedure is doorlopen. 

Maar dan nog liggen er 36 bezwaren en reacties, meldt de gemeente.  Een bezwarencommissie gaat die analyseren op ontvankelijkheid, en schrijft waarschijnlijk voor eind januari een hoorzitting uit. De gemeente bekijkt intussen ook of ingediende verbetersuggesties en bezwaren alsnog verwerkt kunnen worden in het definitieve routeontwerp. 

  1. Geschiedenis
    PREMIUM

    Geschiede­nis

    U weet het natuurlijk wel, en u hebt de olijven dus al in huis gehaald, maar voor die enkele cultuurbarbaar die het niet standaard op de mentale evenementenkalender heeft staan: vandaag vieren we de stichtingsdag van Rome. Op 21 april, in 753 voor Christus, werden daar de eerste piketpaaltjes de grond in geslagen. U kent het verhaal: de tweeling Romulus en Remus, op dubieuze wijze verwekt door oorlogsgod Mars, werd in een mandje op de Tiber gezet, spoelde aan, werd opgevoed door een wolvin en zette zich neder in een nederzetting. Zo ging dat vroeger. En toen de vraag kwam naar wie de stad vernoemd moest worden, maakte Romulus zijn broer van kant. Einde discussie. Het werd Rome.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.