Bierfestival Bitter in Tilburg geslaagd debuut

TILBURG - Het was al vroeg erg druk in de Koepelhal op zaterdagmiddag in Tilburg. Het publiek vond massaal de weg naar de eerste editie van Bierfestival Bitter.

Een dik uur nadat de poorten van de Koepelhal openzwaaiden, is de ruimte al helemaal gevuld met bierliefhebbers. Deze bijzondere fabriekshal stond ooit helemaal vol met treinwagons, maar is op deze zonnige zaterdag ingericht met tientallen stands van lokale en ook internationale bierbrouwerijen. Een stoet van vrolijke mensen met volle, sierlijke glazen baant zich een weg langs de ongeveer 30 kraampjes.

"Ik ben enorm blij met de hoge opkomst", zegt een lachende Mark van Bergen. De bierbrouwer en Tilburger staat het hele weekend in het kraampje van zijn brouwerij EDrinks en is enthousiast over het evenement in zijn stad. "Speciaalbier is helemaal hot en dit festival past denk ik goed bij Tilburg. Kroegen als Kandinsky en 't Buitenbeentje zijn ook niet voor niets populair in de stad: er is voldoende markt voor dit evenement."

Het publiek is het hele weekend gratis welkom in de Koepelhal en maandag kunnen er nog veel horecagelegenheden proeven van de ongeveer 300 verschillende biersoorten. Dat er op deze zaterdagmiddag kort na de opening al honderden mensen door het gebouw wandelen, stemt ook organisator Albert Schuermans tevreden. "Het is altijd afwachten hoe druk het wordt, maar de grote opkomst verbaast met ook niet heel erg. Dit is een erg leuk uitje en ik kan nu al zeggen: dit festival is voor herhaling vatbaar."

Volledig scherm
Bier is HOT in de Koepelhal bij Bierfestival Bitter.De immens grote Koepelhal was te klein om alle bieriefhebbers uit binnen- en buitenland te herbergenGezinnen met kinderen, iedereen kwam op de 1e Bitter af.Met uiterste precisie werden de speciaalbieren getapt. Vragen om ‘Doe maar ‘n pilsje’ was vloeken op het bierfestival. © Jan van Eijndhoven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.