Volledig scherm
© Thinkstock

Bij de gemeente Tilburg lenen voor bijscholing

TILBURG - Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen straks collegegeld voor bijscholing lenen bij de gemeente tegen een half procent rente. Dat voorstel komt van het Tilburgse college van B en W. De gemeenteraad moet hier nog wel mee instemmen.

Met de scholingslening loopt de gemeente vooruit op een landelijke regeling. Per 1 september 2017 treedt het ‘Levenlanglerenkrediet’ in werking, waarbij mensen van 30 tot en met 55 jaar een lening aan kunnen gaan om collegegeld te lenen. In Tilburg geldt de regeling nog vijf jaar langer, tot 60 jaar.

De gemeente is niet de enige die alvast een scholingslening instelt. Anders dan in Amsterdam en Zwolle geldt deze regeling in Tilburg niet alleen voor mensen die in armoede leven.

"Voor zover wij weten zijn we daarin wel uniek", stelt een woordvoerder van de gemeente. Dat wil niet zeggen dat iedereen gebruik van kan maken van de regeling. "We voeren wel eerst een gesprek waarbij aangetoond moet worden dat door de extra studie de situatie op de arbeidsmarkt verbetert. Dát is het doel van deze scholingslening."

Tilburg e.o.