Volledig scherm
Niek van den Broek © OBT

Binnenstad Tilburg: Van Aarle neemt stokje over van Van den Broek

TILBURG - Wisseling van de wacht bij Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg: voorzitter Niek van de Broek stopt, Stefan van Aarle neemt het stokje over. Voor diens  positie als binnenstadsregisseur wordt een nieuwe kandidaat  gezocht.

Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg (OFB) is sinds 2014 actief en vertegenwoordigt 600 winkeliers, horecaondernemers en dienstverleners. Gezamenlijk doel: meer bezoekers naar de stad te trekken. 

Van Aarle volgt Van den Broek op per april 2019. 

Van den Broek - directeur van Heuvelpoort, Mercure en IBIS Hotel Tilburg -  kondigt na vijf jaar zijn afscheid aan. Het OFB heeft in die periode een belangrijke bijdrage geleverd aan de ‘revival’ van de binnenstad. Het fonds is de opvolger van het toenmalige Binnenstads Management Tilburg. Vernieuwing was alleen mogelijk als ondernemers zelf mee gingen meebetalen.  

Trots

,,Ik ben trots op de bereikte resultaten", zegt Van den Broek. ,,De negen sfeergebieden die de binnenstad vormen zijn niet meer weg te denken. Maar ook de Dwalerij en Kaapstad zijn door ons mogelijk gemaakt." Naar het voorbeeld van de OFB hebben ook de vastgoedeigenaren zich verenigd in een zogeheten Bedrijven Investeringszone.  

Stefan van Aarle verwisselt zijn betaalde functie van binnenstadsregisseur voor de onbezoldige rol van voorzitter. ,,Een logische ontwikkeling. Ik ben vier jaar geleden gestart met de taak om een stevige binnenstadsorganisatie neer te zetten, met nieuwe projecten en een verdrievoudiging van budget. Daarin zijn we met elkaar geslaagd. Het is nu aan mijn opvolger dat verder uit te bouwen. Ik heb er veel zin om die koers als voorzitter te begeleiden."

Volledig scherm
Stefan van Aarle © OFB

Tilburg e.o.