Volledig scherm
© Rudolf Robben

Bisschop De Korte viert eucharistie in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Tijdens zijn kennismakingsperiode deed de nieuwe bisschop van het bisdom Den Bosch de Johannes XXIII Parochie aan. Hij ging zondag voor in de eucharistieviering in de Willibrorduskerk in Berkel-Enschot.

Bisschop De Korte werd op 1 juni geïnstalleerd als de nieuwe bisschop voor het bisdom Den Bosch. ,,Sindsdien heb ik onder andere alle dekenaten in het bisdom bezocht”, zo vertelde De Korte voorafgaand aan de viering. Berkel-Enschot is de eerste parochie van het dekenaat Tilburg die door De Korte bezocht wordt. ,,Na de dekenaten is het nu tijd voor parochiële verfijning”, aldus De Korte.

Onverwacht
Het verzoek om de viering mee te doen kwam heel onverwacht, geeft pastoor Van Eijk aan. ,,Maar we zijn er erg blij mee en vinden het ook fijn dat zoveel parochianen vandaag in de kerk zijn.”

Een aantal kerkgangers was speciaal voor de bisschop gekomen, een enkeling niet. ,,Ik hoorde dat de nieuwe bisschop er vandaag is. Maar daar kom ik niet voor, ik kom gewoon zoals elke zondag.” In zijn toespraak ging De Korte in op het evangelie van de dag en dat gelovigen er ook op uit trekken om de boodschap van Jezus over te brengen. Daarnaast legde hij een link naar het door de paus uitgeroepen jaar van barmhartigheid, waarbij gelovigen op worden geroepen tot vergeving.

Volledig scherm
© Rudolf Robben

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.