Volledig scherm
Afsluiting van het gedicht. © Cor Schoenmakers

Bizarre ontknoping van het Reizende Gedicht in Tilburg

TILBURG - Het Reizende Gedicht, op Valentijn 2015 door dichteres/zangeres Danielle Lous gelanceerd, is weer 'thuis'. Toch nog, want het leek er op dat het na de 19e ontvanger voorgoed verdwaald was. Pas op de valreep dook 'Bruggenbouwer' handelend over nieuwe hoop na een scheiding, weer op. Een bizarre ontknoping van een bijzonder project.

Het afsluitend optreden van Danielle Lous in Tilburg ging gewoon door. Deelnemers aan het Reizende Gedicht waren daarvoor uitgenodigd. Dan maar zonder de terugkeer van het gedicht. Maar op de avond voor de afsluiting veranderde alles. Danielle Lous: “Zaterdagavond kreeg ik een sms van een zekere Peter uit Hoorn. Hij had het gedicht maanden geleden van zijn vriendin gekregen. Toen deze de relatie verbrak wilde Peter niks meer met het gedicht te maken hebben. Het verdween in een kast. Tot hij besefte dat het terug moest. Dus op zondag was hij in De Boemel in Tilburg om als laatste lezer het gedicht 'terug' te overhandigen. Dit ging mijn verwachtingen te boven.”

Het afsluitend concert werd geopend door Judith Deliën, de eerste ontvanger van het Reizende Gedicht. Als extra verrassing bleek ontvanger Peter ook nog een verdienstelijk gitarist te zijn. Hij begeleidde de zangeres bij haar laatste liedje.

Tilburg e.o.