Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwbouw op de hoek van de Lange Nieuwstraat. © Aron Investments

Blijdschap aan Gasthuisring in Tilburg: streep door omstreden bouwplan

TILBURG - Vreugde aan de Gasthuisring. Na bezwaren van de buurt heeft de gemeente alsnog de omgevingsvergunning geweigerd voor het omstreden bouwplan voor de hoek met de Lange Nieuwstraat. ,,Heel blij", zegt buurtbewoonster Aline Auer.  

Het plan bevat onvoldoende parkeerplaatsen, constateert het college van B en W in navolging van de Bezwarencommissie. Projectontwikkelaar Aron Investements heeft op het laatste moment getracht daaraan tegemoet te komen door winkelruimtes op te offeren aan (extra) parkeerruimte. ,,Maar die wijziging is zo ingrijpend dat een nieuwe aanvraag moet worden ingediend", stellen B en W. 

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. Die weigert al drie dagen met zijn sleutel - en die van zijn buren - goed open te gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.