Volledig scherm
Sanne Rambags © Fotografie Suzanne Waijers

Boeken rond het Paleis: Tilburgse singer-songwriters maken lied over hun favoriete roman

TILBURG -  Ze lieten zich inspireren door hun favoriete roman en maakten daar een song over. Op verzoek van stichting Cools (de organisator Boeken rond het Paleis) en literaire organisatie Tilt schreven vijf singer-songwriters van Fontys Hogeschool voor de Kunsten een lied dat is geïnspireerd door een lievelingsboek. 

De songs zijn zondag te horen tijdens de jaarlijkse boekenmarkt in de Tilburgse binnenstad. 

Beatles

Oliver Pesch is een 19-jarige singer-songwriter die zijn muziek op de blues en folk van de jaren ’60 en ’70 inspireert. Hij is sterk beïnvloed door The Beatles, James Taylor, Paul Simon, Crosby, Stills & Nash, en Blake Mills. Voor Boeken rond het Paleis koos hij de roman ‘On The Road’ van Jack Karuack en schreef er een song bij. 

Zangeres Emilie La Haye liet haar oog vallen op prentenboek  'De mooiste vis van de zee' van Marcus Pfister. Zij brengt het nummer met gitarist  Johan Timmermans. De twee  maken akoestische soulmuziek met invloeden van jazz en pop. 

De jonge bruid

Jazz-zangeres Sanne Rambags heeft zich laten inspireren door ‘De jonge bruid’ van de Italiaanse auteur Alessandro Baricco. Ze is weg van zangeressen als Susanne Abbuehl, Joni Mitchell en Elina Duni. 

(Lees door onder de foto)

Volledig scherm
Tim Koehoorn © Desiree Schouteten

 Tim Koehoorn liet zich leiden door de roman 'High Fidelity' van Nick Hornby. Hij brengt catchy  Nederlandstalige songs en doet qua stijl denken aan  Spinvis. Kevin Verlouw brengt een  pure, rauwe sound, begeleid door niet meer dan zijn akoestische gitaar.  Hij heeft zich voor zijn song laten leiden door het populair wetenschappelijke boek ‘A brief history of time’ van Stephen Hawking.

Tilburg e.o.