Volledig scherm
Boerderij Denissen © Rudolf Robben

Boerderij Denissen in Berkel-Enschot weer open

BERKEL-ENSCHOT - Boerderij Denissen in Berkel-Enschot gaat donderdag weer open. De horecazaak werd 3 maanden geleden gesloten nadat asbest was gevonden in de dakconstructie. Over deze sluiting was veel te doen: zo werd op het laatste moment een kort geding voorkomen.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het asbest te verwijderen en een nieuw dak te plaatsen. ,,En we hebben meteen het interieur gerestyled", vertelt Jeroen Bax. Hij is samen met Liesbeth Hofhuis exploitant van de zaak.

In de tussentijd speelde ook een kort geding om de zaak open te kunnen houden en een schadevergoeding te eisen. Kort voor het dienen van het kort geding kwam de gemeente alsnog met de exploitanten tot overeenstemming. Bedragen wil Bax nog steeds niet noemen, als onderdeel van de schikking.

​Wens
In het uit 1857 stammende pand werden in december 2015 bij een controle kleine hoeveelheden asbest gevonden. De wens van de exploitanten van de zaak was om de sanering na de zomer te doen. De gemeente besloot echter anders en op donderdag 6 april moest de zaak dicht.

Volledig scherm
Boerderij Denissen © Rudolf Robben

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.