Volledig scherm

Bomenlounge strijkt in Spoorzone neer

Do 3 jan: De Bomenlounge maakt sinds een week deel uit van de 'Smederij 013' in de Tilburgse Spoorzone. Daar gaat de 'lounge' (voorheen aan de Tivolistraat) zich richten op culturele activiteiten. Denk: exposities, tostibar en optredens.

Aan de Tivolistraat was de 'lounge' een expositieruimte en flexwerkplek voor ondernemers in de creatieve industrie. Dat laatste komt te vervallen: in de Smederij is er al een ruimte met werk- en ontmoetingsplaatsen onder de naam 'Urban Oaziz 013'.

"Beetje dubbelop om dat ook gaan te doen", zegt André Badjebeir mede-initiatiefnemer van de Bomenlounge. "We gaan ons meer richten op een rol als cultureel podium. Zo willen we een aanvulling zijn op de al bestaande ruimte."

Geen flexwerkplekken in naam van de Bomenlounge dus, maar wel activiteiten. Wat die precies gaan behelzen is nog niet bekend. "We zitten er net een week", zegt Badjebeir, "we moeten de eerst vergadering nog houden."

Het zit in ieder geval dicht op de activiteiten die er eerder al aan de Tivolistraat waren. Daar werd bijvoorbeeld iedere donderdag 'Howlin' Wolf' georganiseerd: een culturele ontmoetingsavond met presentaties en optredens van bandjes, kunstenaars, filmmakers en performers.

Die avonden werden steeds beter bezocht, tot 150 bezoekers op een avond. Ook was er een expositieruimte en kwam er aardig wat volk af op de 'tostibar' iedere woensdagmiddag.

De 'Smederij 013' is een verzameling van allerlei verschillende initiatieven/bedrijven. Ze zitten in de gebouwen op de vroegere NS-werkplaats vlakbij het centraal station. In het geval van de lounge: het eerste gebouw achter de grote parkeerplaats van de Hall of Fame.

In vijf jaar tijd moet het complex uitgroeien tot een levendige gemeenschap van bedrijven, werkplaatsen, ateliers, winkeltjes, horeca en cultuur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.