Brand bij zorginstelling ASVZ Vincentius onder controle, geen gewonden

UPDATE/VIDEOUDENHOUT – Bij zorginstelling ASVZ Vincentius aan de Schoorstraat in Udenhout is zondagochtend een grote brand ontstaan. De hulpdiensten kwamen rond 10.00 uur in actie.

Een medewerkster van de zorginstelling ademde rook in, maar raakte niet gewond. Het hele gebouw moest worden ontruimd.

De brandweer schaalde op naar een zeer grote brand. Een groot gedeelte van de kelder stond in brand. Daardoor was er veel rookontwikkeling in het trappenhuis en op de tweede verdieping. Manager Johan Remmers schrok wel van de brand: ,,Gelukkig viel het achteraf wel mee. Er zitten geen bewoners in het gebouw. Die wonen hier achter op het terrein."

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde via Twitter dat uit voorzorg ook een traumahelikopter en een ambulance zijn opgeroepen. Rond 11.00 uur zijn de traumaheli en ambulance vertrokken.

Volgens Remmers was kortsluiting vermoedelijk de oorzaak van de brand bij ASVZ Vincentius.

Volledig scherm
© Toby de Kort/De Kort Media

Tweede brand in korte tijd

Ook in januari was het raak bij de zorginstelling. Toen brak er midden in de nacht brand uit op de eerste etage. In het gebouw woonden zeven personen. Vier van hen konden met hulp van de medewerkers naar buiten worden gebracht, drie bewoners werden door de brandweer gered. Niemand raakte toen gewond. Volgens Remmers hebben de branden niks met elkaar te maken. ,,Nee totaal niet. Die andere brand was hier achter op het terrein en niet in dit gebouw."

Poll

Brandveiligheidseisen van oudere gebouwen moeten aangescherpt worden

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
909 stemmen
Volledig scherm
© Toby de Kort/De Kort Media
Volledig scherm
© Toby de Kort/De Kort Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.