Volledig scherm

Brandweer Goirle spuit jeugd nat

GOIRLE - Bijna veertig graden Celsius op de thermometer en ruim zeshonderd verhitte kinderen. De oplossing voor dit probleem: de brandslang te voorschijn halen.

Vrijdagmiddag koelde de brandweer uit Goirle dan ook alle kinderen van het Goirlese Jeugdvakantiewerk.

Het is dit jaar de 33e keer dat het jeugdvakantiewerk wordt georganiseerd. De kinderen zijn heel de week in de bossen, door het dorp of bij haar thuishaven 'De Haspel' te vinden.

Elke dag beginnen de kinderen met een toneelspel. En dit jaar staat alles in het teken van de 'Goirlese Geheime Dienst'. Een moord, een diamantenroof en zelf een paradijsvogel komen voorbij.

Door de hitte van de afgelopen week werd het programma wel wat aangepast. Vandaag zouden de oudste kinderen gaan sporten. Dit is vervangen door een verkoelende duik bij 't Zand.

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.