Volledig scherm
Menno van Gorp tijdens de finale van het wereldkampioenschap breakdance in de Amsterdamse Gashouder. © ANP

Breakdancer Menno van Gorp uit Tilburg wint WK Breakdancen

AMSTERDAM/TILBURG - Breakdancer Menno van Gorp uit Tilburg heeft zaterdagavond het BC One WK Breakdance gewonnen in de Westergasfabriek in Amsterdam. 

Hij was ook al wereldkampioen in 2014. De Gashouder van de Westergasfabriek was compleet uitverkocht. Met 'unieke moves en een energieke show' wist de 28-jarige breakdancer in totaal vijftien andere deelnemers uit negen verschillende landen te verslaan.

WK Breakdance

Voor het eerst vond deze Red Bull BC One World Final in Nederland plaats, in navolging op steden als New York en Tokyo. Het is een internationale competitie waar duizenden hiphop-fans van over de hele wereld op af komen. 

Vanaf donderdag stond de hiphop-cultuur centraal in het Amsterdamse Westerparks, met verschillende dans- en muziekworkshops, lectures, exposities en battles. En als hoogtepunt: de BC One World Final.

De tekst gaat onder de foto door

Volledig scherm
Menno van Gorp is de winnaar van het WK Breakdancen. © Little Shao

Tilburgse Nederlanders

De zestien beste breakdancers van de wereld namen het tegen elkaar op voor het oog van een vijftallige jury. Nederland was dit jaar goed vertegenwoordigd met twee deelnemers: Menno van Gorp en Shane Boers, die beiden ook in de Tilburgse breakdancegroep 'HustleKidz' zitten. 

In de laatste battle nam Van Gorp het op tegen de Koreaanse danser Wing. Uiteindelijk wist Menno de jury te overtuigen van zijn moves en ging hij er met de wereldtitel vandoor: ,,Het is een absolute eer om in mijn thuisland te winnen van de wereldtop'', aldus de breakdancer. ,,Het publiek gaf me zoveel extra energie dat ik echt boven mezelf ben uitgestegen.''

Tekst gaat door onder de video

Tv-uitzending

RTL5 zond het wereldkampioenschap live uit met Dennis Weening en Juvat Westendorp als commentatoren en optredens van Timor Steffens en Naughty by Nature. De finale is terug te kijken via Red Bull TV.

Een aantal jaar geleden kwam hij al bij RTL Late Night. 

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.