Volledig scherm
De plek op de Bredaseweg waar de vrouw van het echtpaar uit Rijen om het leven kwam. © Ben Ackermans

Broers aangehouden na dodelijke aanrijding in Tilburg

TILBURG - De politie heeft donderdagnacht twee verdachten aangehouden na de dodelijke aanrijding aan de Bredaseweg in Tilburg. Het gaat om twee Tilburgse broers van 20 en 23 jaar oud. Dat meldt de politie. Bij het ongeluk kwamen een 62-jarige man en 59-jarige vrouw uit Rijen om het leven.

De verdachten zijn de eigenaar van de doorgereden auto en zijn broer, die mogelijk achter het stuur zat. De politie kwam de daders op het spoor dankzij ooggetuigen die het kenteken van de auto hadden onthouden.

Met die informatie werden de twee mannen in de loop van de nacht opgepakt. In eerste instantie werd de eigenaar van de auto in zijn woning aangehouden, een 20-jarige Tilburger. Die gaf aan dat hij niet gereden had. ,,Vervolgens hebben we de druk richting de familie opgevoerd, zodat de bestuurder zich alsnog zo spoedig mogelijk zou melden'', zegt politiewoordvoerder Eric Passchier. ,,Omstreeks half twee 's nachts meldde vervolgens ook de 23-jarige broer van de auto-eigenaar zich op het bureau, met het verhaal dat hij gereden zou hebben."

Auto gevonden
Beide mannen worden momenteel nog gezien als verdachte en zitten vast op het bureau, waar ze verhoord zullen worden. Of de mannen onder invloed waren, kan de politie nog niet zeggen. De auto van de dader werd donderdagavond al leeg aangetroffen op de Haverhof. De wagen had een kapotte achterruit en beschadiging aan de voorruit.

Onderzoek
Het technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval is vrijdag nog in volle gang. Op de Bredaseweg, die inmiddels wel weer is vrijgegeven, wordt sporenonderzoek gedaan. Ook wordt de gevonden auto van de doorrijder onderzocht op DNA, dat mogelijk kan aantonen wie er achter het stuur heeft gezeten. ,,De druk lag gisteren op het vinden van de dader. Nu die zich heeft gemeld, kunnen we verder met het sporenonderzoek. Dat kan nog wel eens maanden gaan duren. Er zijn nog heel veel vragen die we moeten beantwoorden voordat deze zaak voor de rechter komt, waaronder natuurlijk de snelheid waarmee gereden is", aldus politiewoordvoerder Eric Passchier.

Hulpdiensten
Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de bushalte Wilgenstraat bij het kerkhof. De auto reed vanuit de Schouwburgring de Bredaseweg op toen hij het tweetal dat overstak, schepte. Door de harde klap kwam één van de twee slachtoffers in een geparkeerde auto terecht. Omstanders hebben het slachtoffer uit de auto gehaald. Zowel de man als de vrouw overleed ter plekke. Hulpdiensten konden niets meer voor hen betekenen.

Volledig scherm
De auto van de dader die betrokken was bij een dodelijk ongeluk op de Bredaseweg in Tilburg. © Jack Brekelmans

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.