Volledig scherm
Brug Bosscheweg ramt auto en boot. © Bas Vermeer

Brug Bosscheweg ramt auto én boot: 'Een paar millimeter lager en we waren de kajuit kwijt'

TILBURG - De hefbrug van de Bosscheweg in Tilburg heeft donderdagmorgen een boot én een auto die op het achterdek van de boot stond geramd. De auto viel daardoor bijna in het water.

Volledig scherm
Brug raakt auto en boot. © Bas Vermeer

,,De brug ging te vroeg dicht", stelt de Belgische schipper die van Tilburg naar Eindhoven wilde varen. De brug raakte bij het sluiten de antenne van de boot, boorde zich daarna in de voorruit van de auto en sleepte die bijna van het achterdek af. De auto zit nog maar nét vast. 

,,Een paar millimeter lager en de brug had de kajuit geraakt", aldus de schipper. ,,Gelukkig hebben we zelf niets." De boot ligt bij de Piushaven op experts te wachten, die komen de schade opnemen. De twee opvarenden zijn flink geschrokken, de schippersvrouw is nog in tranen. 

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend, Rijkswaterstaat onderzoekt de zaak maar verwacht vandaag daar nog geen antwoord op. De brug is in ieder geval niet beschadigd geraakt, daardoor kan het verkeer op de Bosscheweg gewoon blijven rijden.

Eerder ongeluk

Eind 2014 ging het ook fout met de brug. De brug kwam toen naar beneden op een vrachtschip. De brug bleef ruim een maand dicht voor reparatie. Ook het schip liep averij op, de kajuit raakte zwaar beschadigd.

De brugwachter had destijds het schip over het hoofd gezien, stelde Rijkswaterstaat na onderzoek. Ook de schipper zou niet vrijuit gaan. Hij is onder de brug door gaan varen op het moment dat hij nog geen twee groene lichten had.

Tilburg e.o.