Volledig scherm
Bewoners van het buitengebied in Berkel-Enschot zijn het niet eens met de sluiting van twee spoorwegovergangen. © Jan van Esch

Buitengebied baalt van sluiten overwegen Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Twee spoorwegovergangen in Berkel-Enschot worden in 2018 gesloten. Dit tot onvrede van de bewoners in het buitengebied ten westen van het spoor, die zich afgesneden voelen van het dorp.

Het is maar een klein onderdeel in de hele ontwikkeling van Koningsoord, maar in de voorgestelde ontsluiting van die wijk worden twee spoorwegovergangen gesloten. Een nieuwe ontsluitingsweg pal tegen het spoor maakt dat de overgangen bij zowel De Kraan als de Raadhuisstraat in 2018 ophouden te bestaan.

Niet gehoord
De bewoners van het buitengebied voelen zich niet gehoord door de gemeente. Niet voor het eerst, stelt Toon van Hooijdonk. „Ze hebben de spoorwegovergang bij de Raadhuisstraat al eerder af willen sluiten, maar dat werd door de rechter teruggedraaid. Overigens was beloofd dat deze tot 2020 open zou blijven, maar daar zijn ze ook weer van teruggekomen.”

Alternatieven
De omwonenden aan de westkant van het spoor vinden dat ze onevenredig worden benadeeld. Ze betogen dat alternatieven waarbij een overgang toch open kan blijven of een desnoods een nieuwe wordt aangelegd niet zijn onderzocht, omdat die alternatieven betekenen dat er minder woningen kunnen worden gebouwd.

De Tilburgse raadscommissie vestigingsklimaat buigt zich maandagavond over onder meer de ontsluiting van de nieuwe wijk Koningsoord.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.