Volledig scherm
Burgemeester Hans Janssen © Joris Buijs/PVE

Burgemeester Oisterwijk legt gebiedsverbod op aan 7 jonge azc-bewoners

OISTERWIJK - De Oisterwijkse burgemeester Hans Janssen heeft zeven jonge bewoners van het asielzoekerscentrum aan de Scheibaan een gebiedsverbod opgelegd. De jongens werden door de politie opgepakt voor verschillende inbraken en diefstallen.

Ook vond woensdagmorgen op het azc overleg plaats tussen de burgemeester en de raad van bestuur van het COA. Het COA zal de betrokken jongens extra straffen opleggen. Ook worden ze strafrechtelijk vervolgd. 

De politie hield dinsdagmorgen in Oisterwijk vier jongens aan in verband met een inbraak in een woning aan de Kivitslaan. De dieven, 13 en 14 jaar oud, waren via een raam naar binnen geklommen en hadden een telefoon en portemonnee gestolen.

Maandag werden drie minderjarige jongens aangehouden nadat er was ingebroken in een schuur achter een woning aan de Pastoor van der Meijdenstraat. 

In navolging van zijn collega's uit Weert en Ter Apel dringt Janssen via het COA bij staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid aan op extra maatregelen om overlast van deze groep azc-bewoners te beperken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.