Volledig scherm
Club FIX aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. © Hein Eikenaar/BD

Burgemeester Tilburg sluit Club FIX voor zes weken: sluiting gaat 6 april in

TILBURG - Club FIX aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg moet vanaf vrijdag 6 april dicht voor een periode van 6 weken. Dat heeft burgemeester Theo Weterings woensdag besloten.

Hij had de sluiting enkele weken geleden al aangekondigd, de clubeigenaren dienden een bezwaar in. Maar dat heeft niet tot andere inzichten geleid, zegt de woordvoerder van Weterings. ,,De belangrijkste reden van sluiting is de vondst van een vuurwapen op het moment dat een feest gaande was. Dit in combinatie met het schenken van alcohol is een gevaar voor de openbare orde."

Het vuurwapen werd gevonden op 12 maart tijdens een vechtpartij die uitbrak na een salsafeest in de ondergrondse discotheek. Daarbij was de politie massaal op de been en loste ze een waarschuwingsschot.

De club kan nog tegen het besluit in beroep gaan. Ook kan ze daarnaast met een voorlopige voorziening proberen open te blijven. Of ze dat gaat doen is niet bekend. Ze zijn met hun advocaat 'de stukken aan het bestuderen', aldus een woordvoerder van FIX.

Veiligheid

De sluiting van 6 weken geeft de clubeigenaren, aldus de zegsman van de burgemeester, de tijd om veranderingen in de bedrijfsvoering door te voeren. Uit het ingediende bezwaar blijkt volgens hem dat ze onder meer op het gebied van veiligheid zaken willen aanpakken. ,,Door de sluiting is tot die tijd het gevaar voor de openbare orde geweken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.