Volledig scherm
De grote bushalte bij station Tilburg. © Joris Buijs / PVE

Bussen op station Tilburg vertrekken per 10 december vanaf de Brokxlaan

TILBURG - De bushalte bij station Tilburg verhuist vanaf 10 december naar de andere kant van het spoor. Aan de Burgemeester Brokxlaan komt een tijdelijke halte, die een jaar dienst doet.

In dat jaar wordt de halte aan de Spoorlaan vernieuwd en uitgebreid. Er komt een groot verhoogd perron in het midden, met daar omheen de aankomende en vertrekkende bussen. Appartementencomplex Tulburion moet daarvoor tegen de vlakte. Mogelijk komt er ook ruimte voor horeca. De nieuwe halte moet in december 2018 klaar zijn. 

Volledig scherm
Zo moet het nieuwe busstation eruit gaan zien. © Cepezed

In de tussentijd moeten busreizigers de halte aan de Brokxlaan gebruiken. Op die plaats zit nu nog een tijdelijke fietsenstalling. Die wordt op 20 november verplaatst naar het UWV-kantoor, waar plek is voor 200 fietsen. 

Jaar te laat

Eigenlijk had de bushalte al in december 2016 moeten verhuizen naar de andere kant van het spoor. De halte aan de Brokxlaan is daarom al anderhalf jaar geleden aangelegd. Maar de plannen voor de aanleg van het nieuwe busstation liepen vertraging op.

In het weekend van 2 en 3 december verhuizen de wachthokjes van de Spoorlaan naar de Brokxlaan. Een week later wordt de halte echt in gebruik genomen. Op dat moment verandert ook de dienstregeling. 

Benieuwd naar wat er verandert op jouw traject? Arriva heeft de dienstregeling al doorgevoerd op haar website

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.