Volledig scherm
© ANP

Bussen rijden om en straten afgezet tijdens Tilburgse kermis

TILBURG - Tijdens de Tilburgse kermis zijn vanaf veel straten in het centrum afgesloten. Dinsdagmiddag al gaat een groot deel van het centrum op slot. Dat heeft ook gevolgen voor de busroutes. 

Om 12.00 uur dinsdagmiddag gaan de eerste straten dicht. Het gaat om de Besterdring vanaf Besterdplein, het NS-plein, Burgemeester Brokxlaan tot het station, de Spoorlaan tussen de Magazijnstraat en parkeergarage 013-Tivoli, de Heuvelring, het Piusplein, Paleisring en het Stadhuisplein tot de Bisschop Zwijsenstraat. 

Nachtbussen

Alle busritten die wijzigen staan op de site van Arriva. Het gaat met name om bussen die normaal over de cityring rijden. Die pakken nu de Ringbanen. Een tiental haltes vervalt. Welke dat zijn staat ook in dit document van de vervoerders. 

De Tilburgse kermis wordt vanaf dinsdagmiddag opgebouwd. Vrijdagmiddag om 15.00 moet alles staan. Dan gaan de attracties open. De officiële opening is drie uur later. Dan verricht kermiswethouder Erik de Ridder de openingshandeling bij het reuzenrad op de Spoorlaan. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.