Volledig scherm
© ThinkStock

Bussen tussen Breda en Tilburg het vaakst overvol

TILBURG - Het meldpunt over té volle bussen in Brabant krijgt de meeste klachten binnen over volgepropte bussen tussen Breda en Tilburg. In drie weken tijd hebben 95 reizigers samen 139 keer meldingen gemaakt van overvolle bussen via het meldpunt bij reizigersoverlegbrabant.nl.

De bussen op de lijnen 327 (Breda-Oosterhout-Tilburg, vice versa.), 132 (Breda-Baarle Nassau-Tilburg, v.v.), 326 (Breda-Oosterhout-Geertruidenberg, v.v.) en 117 (Breda-Zevenbergen-Fijnaart, v.v.) werden de afgelopen drie weken door de reizigers het vaakst als overvol bestempeld. Ook op diverse andere buslijnen werd met regelmaat over ruimtegebrek geklaagd tijdens de spits. Soms reed de bus op dit moment van de dag zelfs de halte voorbij.

​Volans-lijnen
Reizigersoverleg Brabant heeft de afgelopen dagen overleg gehad met Arriva over deze meldingen. Volgens Arriva gaat de helft van de meldingen over zogenaamde Volans-lijnen, die in 2008 in het leven werden geroepen om snellere verbindingen te verkrijgen. In de nieuwe dienstregeling per 13 december is volgens Arriva uitbreiding van ritten voorzien op de Volans-lijnen tussen Oosterhout en Breda en Oosterhout en Tilburg. Op de ritten van de Volans-lijnen vanuit Waalwijk blijft Arriva met extra versterkingsbussen rijden.

Reizigersoverleg Brabant riep op 3 november mensen die achterblijven op om dit te melden bij het meldpunt. Daarbij werden zij gevraagd om het lijnnummer, de rijrichting, het tijdstip, de dag en bushalte door te geven. Inmiddels is mailadres dat voor dit speciale meldpunt in het leven was geroepen, opgeheven.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.