Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Buurman achtervolgt daders na inbraakpoging in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Drie inbrekers probeerden vrijdag in te breken in een woning aan de Vivaldilaan in Berkel-Enschot. Een buurman merkte de inbrekers op, zag ze in een auto springen en reed meteen achter de verdachten aan.

De buurman merkte rond 17.30 uur dat er ingebroken werd bij zijn buren. Toen de drie mannen via de tuin de woning verlieten en in een auto stapte, waarschuwde hij zijn buren en sprong zelf in de auto om de inbrekers te volgen. De daders reden met hun auto tegen de auto van de alerte buurman aan en wisten uiteindelijk op de A58 te ontkomen aan de man.

Even later kreeg de politie een melding binnen dat er drie personen op de Dr. Hub van Doorneweg renden. Een aantal agenten kwam ter plaatse en trof de auto van de inbrekers aan op de Blaakweg in Tilburg. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek, de daders zijn nog voortvluchtig.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.