Volledig scherm
Voormalig café Westerburger heette de laatste jaren een bridge-sociëteit Acacia. © Stephan Jongerius

Cafépand Veldhovenring behouden

TILBURG - Het cafépand aan de Veldhovenring 89 in Tilburg blijft toch behouden. Ontwikkelaar Next Development heeft een akkoord bereikt met de gemeente over renovatie tot 20 appartementen. 

Next Development maakte eerder een plan om het pand te slopen en te vervangen door nieuwbouw voor 14 appartementen in vier lagen. De Omgevingscommissie pleitte ervoor in ieder geval de oude gevel te sparen.

Nu ligt er een plan om het complete pand te renoveren en in oude staat te herstellen. In het pand komen dan twintig appartementen van 18 tot 29 vierkante meter groot, elk met een keukentje en natte cel. Het nieuwe plan is in dialoog met de gemeente tot stand gekomen. ,,Deze oplossing is een stuk duurder, maar we hebben er zelf ook meer voldoening van", zegt Berry Hoogveldt van Next Development. 

Noorderligt

Het karakteristieke pand stamt uit 1924 en is destijds ontworpen door architect Ide Bloem. Decennialang legden Tilburgers er een keutje toen het nog café Westerburger heette. Muziekliefhebbers dronken zich in de mood voor concerten in het naastgelegen Noorderligt. De laatste twintig jaar ging het - met bridgesociëteit Acacia rustiger - toe. 

Het renovatieplan werd gemaakt door Hans Goossens, zoon van een van de huidige eigenaars. Vrijdag in het Brabants Dagblad schetsen van het renovatieplan. 

Tilburg e.o.