Volledig scherm
© Thinkstock

Carnavalsstichting Tilburg vervangt Blèrconcours voor nieuw muziekevenement

TILBURG – Tilburg gaat op zoek naar dé carnavalshit van Kruikenstad. Tijdens de eerste editie van het evenement Zumme Zinge?! kan iedereen een lied ten gehore brengen en zo meedingen naar de titel ‘Kruikenkraker van het Jaar’.

Het nieuwe evenement is de opvolger van het Blèrconcours. De Carnavalsstichting Tilburg besloot het liedjesevenement te vervangen voor een eigentijdse variant vanwege de teruglopende belangstelling voor het Blèrconcours.

De eerste editie van Zumme Zinge?! vindt plaats op vrijdag 13 januari 2017 om 20.00 uur in de Jupilerzaal van de 013 in Tilburg. Een vakjury en publieksjury beoordelen de nieuwe carnavalsliedjes van artiesten, verenigingen, orkesten en kappelen.

Soepelere regels
Nieuw is dat ook deelnemers van buiten Kruikenstad zich kunnen inschrijven. ,,Soepelere regels zorgen voor een breder podium in de zoektocht naar de ‘Kruikenkraker van het Jaar’.

Het winnende carnavalslied wordt door de Hofkapel gebruikt om de prins en zijn gevolg tijdens carnaval binnen te spelen. Inschrijven kan via de website kruikenstad.nl. Hier staan ook de regels voor de inzendingen vermeld. De tekst van een liedje moet uiterlijk 23 december bij de feestcommissie binnen zijn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.