Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

CDA en LST willen ratten weg uit Tilburgs Leijpark

TILBURG - De raadsfracties van CDA en LST willen dat het Tilburgse gemeentebestuur korte metten maakt met de rattenoverlast, die volgens hen op verschillende plekken in de stad is geconstateerd. Met name de overlast in het Leijpark is beide partijen een doorn in het oog. 

Omdat het Leijpark volgens CDA en LST een locatie is waar veel gezinnen met jonge kinderen verblijven en regelmatig festivals worden gegeven, verdient deze plek volgens hen speciale aandacht.  Hoewel ze schrijven dat hen de reden van de toename van de rattenoverlast niet bekend is, leggen ze toch een link met de volle afvalbakken in het park. ,,Bij een wandeling door het park valt al snel op dat de afvalbakken klein zijn en op de meeste plaatsen overvol. ,, Is het college  (van burgemeester en wethouders, red) er van bewust dat dit onwenselijk is en zelfs gevaarlijk kan zijn?" vragen ze zich in een brief aan het Tilburgse gemeentebestuur af. 

LST en CDA vragen van het Tilburgse college een toezegging dat vóórdat de festiviteiten in het park losbarsten de rattenoverlast wordt aangepakt. Ook willen beide partijen een inventarisatie van de overlast van ratten en eventuele andere dieren én een plan van aanpak daartegen.

Tilburg e.o.