Volledig scherm
Erik de Ridder krijgt van Autobedrijf Smolders de sleutel van zijn campagne-auto. © Neven Fotografie

CDA-wethouder De Ridder deelt sneer uit bij aftrap campagne: 'Smolders kiest CDA'

BERKEL-ENSCHOT - ,,Ja dames en heren: 'Smolders kiest CDA', laat dat maar gezegd zijn." CDA-wethouder Erik de Ridder gaf zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij in de Druiventros een sneer richting de partij van Hans Smolders.

Dat zit zo: zaterdag was voor de christendemocraten tevens de aftrap voor de verkiezingscampagne. Daarvoor gaan ze rondrijden in een 'vloot aan CDA Hyundai’s' dankzij Hyundai Smolders Tilburg. De Ridder: ,,En overigens, voor een auto moet je dan wel bij Smolders zijn, voor het stadsbestuur zou ik toch maar voor het CDA kiezen!"

Overigens kreeg ook coalitiepartner D66 een steek onder water, waar het ging over de terugkeer van de stadswinkels in Berkel-Enschot, Tilburg-Noord, Reeshof en Udenhout. Een succes dat De Ridder voor zijn partij claimde: ,,Het CDA is helemaal vóór vooruitgang, maar niet alle Tilburgers kunnen mee in de D66 bakfiets van de zich terugtrekkende digitale overheid."

In zijn speech blikte de wethouder ook terug op zijn eigen inzet in de afgelopen jaren - 'Poten in de klei, kop in de wind en handen uit de mouwen'- waarbij hij opnieuw de pijlen richtte op de LST. ,,Je kunt niet alleen maar een wethouder zijn die lintjes doorknipt, 'problemen oplost' of 'de politiek weer naar de mensen brengt', zou ik vooral tegen de heer Smolders willen zeggen. Een wethouder die zonder portefeuille 'de wijken intrekt' en daar 'repareert wat zijn collega’s niet goed hebben gedaan'. Ik zeg u, een 'wethouder van mooi weer' bestaat niet. Poten in de klei, kop in de wind en handen uit de mouwen. Laat maar zien wat je waard bent!"

Waar het CDA zich sterk voor wil maken komende jaren, aldus De Ridder: beter onderhoud van de openbare ruimte, een steviger ouderenbeleid, veiligheid op straat en in wijken en buurten. Onder zijn leiding gaan ze verkiezingsstrijd aan. Op de lijst wordt hij gevolgd door Marcel van den Hoven, Ineke Couwenberg , Ton Gimbrère, Marti de Brouwer en Joost van Puijenbroek.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.