Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © BD

Cel- en werkstraf geëist tegen Tilburger die concertganger in coma sloeg

BREDA/TILBURG - De 33-jarige Tilburger die op 21 mei iemand uit Amsterdam in coma sloeg na een concert in 013, hoorde donderdag in de rechtbank in Breda 2,5 maand cel en 100 uur werkstraf tegen zich eisen.

Het opstootje begon na het concert toen de Amsterdamse concertganger het petje van de Tilburger met het zijne verwisselde. De twee kwamen in gevecht en de Tilburger gaf uiteindelijk één vuistslag waarmee hij zijn tegenstander meteen knock-out sloeg. In het ziekenhuis werd de Amsterdammer pas weer wakker. Hij bleek een schedelbasisfractuur te hebben opgelopen, een bloeding in de hersenen, langdurige gehoorschade en hij kon een maand niet werken.

De Tilburgse verdachte is in de afgelopen paar jaar al een aantal keer veroordeeld in Breda. Onder meer voor twee straatroven op de Veldhovenring in 2012 en een steekincident eerder dat jaar. De man heeft verschillende problemen, onder meer doordat hij vroeger als kindsoldaat moest dienen in zijn geboorteland Sierra Leone. Hij wil zich echter niet laten behandelen aan mogelijke psychische problemen.

De rechtbank doet 10 november uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.