Volledig scherm
© ThinkStock

Celstraffen voor xtc-verkopers
uit Tilburg en Drunen

TILBURG - Een 32-jarige Tilburger en een 33-jarige Drunenaar moeten de gevangenis in omdat ze op grote schaal xtc-pillen hebben verkocht. De rechtbank in Breda legde hen maandagmiddag wel lagere straffen op dan justitie had geëist. 

Tegen de Tilburg had het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 3 jaar gevorderd . De rechtbank halveert de straf en wijst er in het vonnis op dat de man inmiddels al zijn baan heeft verloren en met zijn gezin uit zijn huurwoning werd gezet. De rechtbank noemt de man wel hardleers: in juli 2016 kreeg hij ook al een gevangenisstraf voor de handel in drugs. ,,Hij kende het klappen van de zweep, maar ging toch door met zijn criminele activiteiten", zo schrijven de rechters in het vonnis. 

De Drunenaar krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Justitie had dertig maanden tegen hem geëist, waarvan tien voorwaardelijk. 

Belgische klant

De twee mannen verkochten xtc-pillen en werden gepakt nadat in oktober 2016  een van hun Belgische klanten gearresteerd werd. De Belg had in Waalwijk honderd xtc-pillen gekocht van de Drunenaar. Die verklaarde dat hij zelf verslaafd was, de Tilburger was zijn dealer. Toen die hem vroeg om ook zelf drugs te gaan verkopen, had hij ingestemd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.