Kinderarts Joost Bonenkamp krijgt de cheque van de leerlingen 2College Cobbenhagenlyceum (v.l.n.r.): Glenn Dekker, Saar Anemaat, Gerben van Rijsewijk, Davy van de Sande en Jasper van Tongeren.
Volledig scherm
Kinderarts Joost Bonenkamp krijgt de cheque van de leerlingen 2College Cobbenhagenlyceum (v.l.n.r.): Glenn Dekker, Saar Anemaat, Gerben van Rijsewijk, Davy van de Sande en Jasper van Tongeren. © Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis/Joost Pistorius

Cheque van 5000 euro voor diabetesteam Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

TILBURG - Het kinderdiabetesteam van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg heeft een cheque ontvangen van 5000 euro. Het geld is opgehaald door 5 leerlingen van het 2College Cobbenhagenlyceum in Tilburg.

De leerlingen zijn op 5 juni verschillende keren de Mont Ventoux opgefietst. Het geld haalden zij op via donaties van familie en vrienden, een spinningmarathon, valentijnsactie, dictee én sponsorloop. Eerdere jaren beklommen leerlingen van de school ook al de Mont Ventoux en de bekende Alpe d'Huzes. Toen haalden zij geld op voor de strijd tegen ALS en kanker. Dit jaar kozen zij zelf als goede doel de strijd tegen diabetes type 1 bij kinderen.

Joost Bonenkamp van locatie TweeSteden laat weten 'ontzettend blij' te zijn met de donatie. Met het geld gaat het team een spinningmiddag organiseren voor kinderen met diabetes en komt er een sportdag. "Voor kinderen met diabetes type 1 is sporten heel belangrijk." Ook gaat er geld naar het verbeteren van de voorlichting over kinderdiabetes.

Tilburg e.o.