Volledig scherm
Een chihuahua. Foto ter illustratie. © RGBStock

Chihuahua doodgereden voor ogen meisje (9) in Tilburg: 'Ze zat onder het bloed van haar hondje'

TILBURG – De automobilist die woensdagavond in Tilburg een hondje doodreed en vervolgens weigerde te stoppen, heeft zich alsnog gemeld bij de politie. De kinderen die het ongeluk zagen gebeuren, zijn ontroostbaar, zeggen betrokkenen. ,,Het meisje waar de hond van was, is ontroostbaar. Ze doet niets anders dan huilen.”

Het ongeluk gebeurde gisteravond op de kruising van de Burgemeester Letschertweg met de Bredaseweg in Tilburg. De kinderen die bij de hond waren, liepen huilend en overstuur weg na het ongeluk. 

,,Het meisje heeft het hondje onder begeleiding van een lieve mevrouw naar huis gedragen. Haar voetjes zaten onder het bloed van haar eigen hond. Het was een hartverscheurend aanzien”, zegt de buurvrouw.

Boos en verdrietig

Volgens de moeder van het 9-jarig meisje schoot de hond, een kleine chihuahua, uit het niets de weg op. ,,De lijn schoot opeens los van de halsband", zegt ze. ,,Dat gebeurde op zo'n tien meter afstand van het stoplicht."

Dat de bestuurder in eerste instantie doorreed en de kinderen geschrokken achterliet, schiet bij haar in het verkeerde keelgat. ,,Daar zijn we heel boos en verdrietig over. Ik neem hem dat echt kwalijk.”

Strafbaar

Een voorbijganger die het ongeluk zag gebeuren, noteerde het kenteken van de auto en speelde dit door aan de politie. Of de bestuurder straf krijgt, is onbekend. Doorrijden na een ongeval is in Nederland in elk geval strafbaar. 

,,Een ieder is verplicht hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen”, valt bovendien te lezen in de Wegenverkeerswet.

Het meisje waar de hond van was heeft het nog altijd erg moeilijk, zegt haar buurvrouw. ,,Het besef dat haar hondje overleden is, komt nu pas echt binnen.”

Wil je ook op de hoogte blijven en ons nieuws volgen via Whatsapp?
App dan BD AAN naar 06-82658689.
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.