Volledig scherm
PREMIUM
Protest op de publieks tribune tegen het gebruikte Chroom 6 tijdens een raadsvergadering © Beeld Werkt/Joris Buijs

Chroom-6: Tilburg keert half miljoen uit

TILBURG - Tilburg heeft aan 600 'slachtoffers' van de chroom-6 affaire recent in totaal 531.000 euro uitgekeerd. Zij kregen ieder de tegemoetkoming van 500 euro vanwege de vertraging van het onderzoek plus 385 euro als tegemoetkoming voor kosten van eventueel medisch onderzoek.

Dat blijkt uit een brief die aan raadsleden is gestuurd. De gemeente besloot op aandrang van de commissie Van der Velden tot de extra vergoeding en bepaalde de hoogte op 500 euro. De onderzoekscommissie vond dat op zijn plaats omdat oud-medewerkers opnieuw langer moeten wachten op de uitslag van het onderzoek. Dat wordt nu in september verwacht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.